a
2017. november 15-16.
csak
0
nap
0
óra

Események, ünnepélyes pillanatok a #PH16-on!


Talent –Get Together meetup

A Talent Get-together egy angol nyelvű szakmai meetup, mely már több mint félezer regisztrált taggal rendelkezik. Találkozóinkon a HR világának legfrissebb trendjeit, gyakorlatait oszthatják meg egymással a szakemberek, érdeklődők. Az elmúlt egy évben olyan izgalmas témákról esett szó, mint az Y generáció, a design thinking, a mukavállalói elkötelezettség és a sokszínű vállalati kultúra. Csatlakozz a következő Talent Get-together meetuphoz: www.talentbrand.io/tgt/


"Munka és családi élet egyensúlya - minden korban" nemzetközi konferencia a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) szervezésében

A különböző korosztályú nők, beleértve az 50- 60 éve feletti nők foglalkoztatásának elősegítése összhangban a családi háttér fontosságával, a kormányzati-, az üzleti- tudományos-, és civil szféra közötti párbeszéd elősegítésével, együttműködésben határon túli valamint európai civilszervezetekkel, nemzetközi szakértőkkel.

Az MNKSZ célja, hogy rámutasson a munka és családi élet egyensúlyának szükségességére, minden korban. Míg a fiatalabb korban a gyermeknevelésből visszatérő nők munkahelyi beilleszkedése és családi feladataik összeegyeztetése a kihívás, ezzel többet foglalkozunk, és a kormány, valamint a vállalatok „családbarát” intézkedései is elsősorban őket segítik. Ezzel együtt fel kell hívni a figyelmet egy értékes, hátrányos helyzetű csoport, az idősebb nők munkaerő piaci részvételének szükségességére és egyben a családban betöltött szerepük fontosságára, hiszen az 50-60 év feletti nőkre „szendvics generációként” hárul egyidejűleg a gyermekeikről, szüleikről és unokáikról való gondoskodás felelőssége, ezért fontos, hogy a rugalmas munkavégzés lehetősége számukra is biztosítva legyen, és a nyugdíjazáskor se szenvedjenek hátrányt.

A konferencia témái:

A munka és család-magánélet összeegyeztetetése az EU politikában és Magyarországon
A nők foglalkoztatásával kapcsolatos kérdések különös tekintettel a meghosszabbodott munkában töltött időre
A munkáltatók szerepe idősbarát munkahelyek megteremtésében
Egész életen át tartó tanulás
Vidéki nők és önkormányzatok
Vállalkozás
Generációk közötti összefogás
"Legjobb női munkahelyek” - a munka és a család-magánélet összeegyeztethetősége
Az egészség és a jó közérzet megőrzésének lehetősége
Külföldi tapasztalatok

A konferencia együttműködő partnerei:

Felkérendő:
Dunai Mónika országgyűlési képviselő, a Női Méltóságért Albizottság elnöke
Novák Katalin ifjúság és családügyi államtitkár, EMMI
Joó Kinga az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSzB) tagja
Magyar Enikő az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnökhelyettese
Dr. Simon Attila István munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár, NGM
Dr. Zupkó Gábor, az Európai Bizottság budapesti képviseletének a vezetője

További információ: www.noikarrier.hu


A „Legjobb Női Munkahely” díj átadása

Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) idén kilencedik alkalommal írt ki pályázatot a „Legjobb Női Munkahely” díj elnyerésére. Várjuk azoknak a Pályázóknak a jelentkezését, akik a legtöbbet tesznek a női munkavállalókért.

A két kategóriában, a 20-250 fő közötti és 250 főnél több foglalkoztatottal működő munkahelyek közti verseny értékelési szempontjai között kiemelten szerepel a családi élet és a munkahely érdekeinek összehangolása, a gyerekvállalásból visszatérő nők integrációja, vagy például az 50 év feletti nők életútprogramjának alakítása. A szervezők nem csak a munkahelyek jelentkezését várjak, hanem szívesen veszik azoknak a munkavállalóknak az ajánlását is, akik úgy érzik, munkahelyük sikerrel pályázhatna a díjra.

A „Legjobb Női Munkahely – 2015” Pályázat beküldési határideje: 2016. szeptember 30.

  A „Legjobb Női Munkahely – 2015” Díjak ünnepélyes átadására 2016. november 17-én a Personal Hungary 13. Emberierőforrás- menedzsment Szakkiállításon, a Millenáris "B" épületében kerül sor a „Munka és Családi Élet Egyensúlya - Minden Korban” című nemzetközi konferencia keretében.

További információ: www.legjobbnoimunkahely.hu

Médiapartnerek