a
2017. november 15-16.
csak
0
nap
0
óra

Újdonság: Mozdulj ki és Találkozz! - Meetup-ok a Personal Hungary programjában!
Kapcsolattartó

Német Gábor

Projektvezető

g.nemet @ messe.org
Tel: +36 1 8862 840

Aki esetleg még nem találkozott a műfajjal annak mindenképp egy újszerű élményben lesz része. Az Unconference koncepciója elsősorban az, hogy kiaknázza a klasszikus konferenciák legértékesebb részét amikor a szakma, a résztvevők egymásal beszélgetnek és osztanak meg tapasztalatokat, legjobb gyakorlatokat. Ebben a műfajban nincsenek prezentációk, sem előadók. A legnagyobb értéket maguk a résztvevők teremtik a program alatt. Van egy témavezető, aki felvezeti témát, moderálja a beszélgetést,  kérdésekkel, gondolatokkal provokálja a jelenlevőket. A résztvevők egy jó, interaktív tudásmegosztásra számíthatnak az alábbi témákban:


TOBORZÓK EGYMÁS KÖZT

2016. November 16. 9.30-12.30, Galéria

Jelentősen megváltozott a toborzási szakemberek feladata és eszköztára az elmúlt években. Ma már nem kérdés, hogy passzív álláskeresőket szükséges megszólítani proaktív módon és ha nincs más út akkor képezni kell a szakembereket akikre szüksége van egy vállallatnak. Három témát járunk körbe elsőként az IT piac munkaerőigényéről, kihívásairól beszélgetünk az EPAM szakembereivel akik idén elindították saját képzési akadémiájukat. Második témánk toborzási szakemberek fejlődési lehetőségeit veszi górcső alá, végül egy mostanra meghatározó iparág a SSC szektor kihívásairól beszélgetünk a toborzás területén.

Bartos Gábor EPAM szenior TA manager – IT toborzás vagy inkább képzés – a konkrét tudás az ami számít
Fülöp Zsuzsa Experis HR lead – önmagunk fejlesztése avagy milyen készségeket fejlesszen egy recruiter

Toborzás SSC szektorban: mit tehetünk még?

Talent Get-together meetup a Personal Hungary-n

2016. november 16. 16.00-17.00, Business Lounge

Fókuszban a munkatársi ajánló programok

A LinkedIn 2016-ban kiadott éves globális jelentése szerint az egyik feltörekvő trend a toborzásban a munkavállalói ajánlás. Nem véletlenül, egyrészt ez a leggyorsabb és legolcsóbb módja a munkaerő toborzásnak, másrészt az ajánlott jelöltek teljesítménye jóval magasabb, sőt, az adatok szerint az így érkező munkaerő sokkal hosszabb ideig marad a cégnél. Az ajánlott jelölt sok esetben a kolléga barátja, ismerőse, így könnyebben illeszkedik be az új környezetbe, érzi magáénak a cég kultúráját.A vezető HR szakemberek egyetértenek abban, hogy a sikeres munkatársi ajánló programok kulcsa nem az ajánlások után kapott jutalom mértékében, sokkal inkább a jó kommunikációban rejlik.

Annak ellenére, hogy a cégeknek már számos hatékony kommunikációs eszköz, platform áll rendelkezésre, a legtöbb munkatársi ajánló program a lassú válaszadási idő vagy a kommunikáció hiánya miatt bukik el. A kommunikáció nemcsak az ajánlott jelölt felé fontos, hogy a program hosszú távon sikeres legyen, rendszeresen jelezni kell az ajánló kolléga felé, ismerőse pontosan hol tart a felvételi folyamatban. A Google-nél például kiemelten kezelik az ajánlott jelölteket. A recruiter 48 órán belül felveszi velük a kapcsolatot az ajánló munkatársat pedig heti rendszerességgel értesítik a felvételi folyamat alakulásáról. 

Fontos hangsúlyozni, hogy munkavállalói ajánló program nem kizárólag HR feladat, sokkal hatékonyabban működhet, ha marketing programként tekintünk rá. A marketingeszközök és a közösségi média használatával megsokszorozhatjuk a program népszerűségét és hatékonyságát.

A hosszú távon is sikeres munkatársi ajánló programok alappilléreiről Matthias Wolf az osztrák HR startup, a Firstbird alapítója beszél a novemberi Talent Get-Together meetupon, aminek rendhagyó módon, a Personal Hungary ad otthont. 

Talent –Get Together meetup 

A Talent Get-together egy angol nyelvű szakmai meetup, mely már több mint félezer regisztrált taggal rendelkezik. Találkozóinkon a HR világának legfrissebb trendjeit, gyakorlatait oszthatják meg egymással a szakemberek, érdeklődők. Az elmúlt egy évben olyan izgalmas témákról esett szó, mint az Y generáció, a design thinking, a mukavállalói elkötelezettség és a sokszínű vállalati kultúra. 

Csatlakozz a következő Talent Get-together meetuphoz: www.talentbrand.io/tgt

  • Matthias Wolf, az osztrák HR startup, a Firstbird alapítója
  • Radnai-Tóth Judit (Talentbrand.io) a TGT meetup alapítója
  • Megyeri Mirtill és Baráthi Tamás Colibri HR Solutions

A HR-vezető, mint a felső vezetés tagja

2016. November 17. 9.30-12.00, Galéria

9.30 Bevezető: A HR helye a tudásalapú világban
Dr. Török László, vezetési tanácsadó

A vezetéstudomány egy évszázados története a legrövidebben úgy fogalmazható meg, mint elmozdulás a rendszerfókusztól az emberközpontúság felé. A HR célja, úgy támogatni a szervezet stratégiájának megvalósulását, hogy közben az emberek közül minél többen érezzék: ők is léptek az önmegvalósítás felé.

9.45 Mivel kezdj? – Ismeret és önismeret
Meghívottak: Küllői Péter (kuratóriumi elnök, Bátor Tábor Alapítvány), Malchiner Maximilian Péter (IFC executive coach)

Azelőtt a konkrét ismeretek tömege és az elvárt szerephez alkalmazkodás volt a lényeg, ma a változtatási hajlamra és az önmagunk vezetésének képességére került a hangsúly.

10.30 Mivel folytasd? – Szervezeti és egyéni fejlesztés
Meghívottak: Kalmár Péter (ügyvezető, Flow International) Heidrich Balázs (rektor, Budapesti Gazdasági Egyetem)

Megállás nincs, vagy fejlődünk és megyünk előre, vagy lemaradunk. A szervezet küldetésének megvalósításához a stratégiával harmonizáló struktúrára és szervezeti kultúrára van szükség.

11.15 Mire figyelj? – Bizalom és fegyelem
Meghívottak: Pozsonyi Gábor (vezérigazgató-helyettes, Magnetbank) Markovich Béla, (ügyvezető, Mapei Kft.)

A bizalom légköre megsokszorozhatja a közös teljesítményt, de nem vezethet a fegyelem fellazulásához. A fegyelemnek nem feltétele az autokratikus vezetés, viszont kiválóságot eredményezhet.

Médiapartnerek