Vendégelőadók

How do we create a lasting learning legacy?

UK based Learning & Development Manager for Janssen (Johnson & Johnson’s pharmaceutical company), certified NeuroTransformational & Co-Active Coach, trainer and social entrepreneur Shivani Mair, invites you to strip learning and development back to basics, and experience the benefits of what she calls ‘micro-learning moments’. Enjoy this interactive keynote, that aims to expand your mind and sharpen your focus to what really helps and what hinders human performance. Gain practical approaches that will help you create a lasting learning legacy, to positively impact your people - long after they’ve left the ‘training room’. 

We’ll explore the results Shivani’s teams are clients have gained from ‘micro-learning moments’ platforms including: speed-coaching, bitesize learning through technology, peer-to-peer learning and the application of basic neuroscience.

We’ll explore how these simple approaches can be applied to your work and organisation – without excessive investment of your money, your time or your brain power. The return on investment? Create a rich learning culture for your people that propels business performance, attracts talent and transforms human growth. 

Warning: dormant learning forces may come alive.

 

Shivani Mair, Certified Coach, Trainer and Learning & Development Manager for Janssen (Johnson & Johnson’s pharmaceutical company)

2017. november 15. 12.35 - 13.35, Gyakorlati Fórum 2.


Számokat iszik és boldogságot prédikál

Ha az ember meglát egy számot óhatatlanul abból fog kiindulni

A „bort iszik és vizet prédikál” közmondás üzenete: azok adnak tanácsot, akik nem tapasztalták még meg. Nos, vizsgáljuk meg, hogy kik beszélnek a jól-létről és a boldogságról.

Az egyik híres amerikai üzleti iskola új épületében a tanárok szobát választhattak maguknak. „Habzó szájjal őrjöngött” – mesélte Richard Thaler, a befolyásos viselkedéstanász kollegájáról, aki néhány négyzetméterrel kisebb szobát kapott, mint amit elvárt.

A produktivitást kötelező mérni, de talán még a növekedését is meg kell jósolni. Mi van, ha annak növekedését olyan mérhetetlen dolgok befolyásolják, mint a jól-lét, a boldogság és az egészség? Mi van, ha a Humán-főnök kisebb szobát kap és a boldogságról kell prédikálnia?

Prof. Dr. Baracskai Zoltán, Prof. Dr. Mérő László

2017. november 16. 10.50 - 11.35, Gyakorlati Fórum 2.


Dolgozói ajánlási rendszerek, mint a leghatékonyabb toborzási csatorna

Julius Ceasar volt az első, aki felajánlotta a katonáknak éves zsoldjuk 30%-át bónuszként, ha új embert hoznak a seregbe. Mára a dolgozói ajánlás korunk leghatékonyabb toborzási csatornájává vált a költségeket vagy a munkavállalói beválást tekintve. Az előadásból kiderül, mi kell ahhoz, hogy 30% felett legyen a dolgozói ajánlásból betöltött pozíciók száma.

Matthias Wolf, Alapító, Firstbird

2017. november 16. 13.40 - 14.10, Gyakorlati Fórum 2.


8 óra munka, 8 óra pihenés vagy 8 óra szórakozás - Juttatás, ösztönzés, motiváció a Beatrice zenekarban

Hogyan lehet évtizedekig teljes gőzzel nyomni a rock-ot? Hogyan lehetett motiválni egy rockzenekart a 70-es években és mi működik 2017-ben? Vajon tényleg a 8 óra munka, 8 óra pihenés vagy éppen a 8 óra szórakozás az évtizedeken átívelő titok? Erről beszélget Nagy Feróval a Beatrice frontemberével Fata László a Personal Hungary juttatás, ösztönzés területének szakértője. A beszélgés szervezője a Cafeteria TREND Magazin.

Nagy Feró, a Beatrice frontembere

2017. november 15. 10.55 - 11.15, Gyakorlati Fórum 2.


A magyar Forbes Story

Mi történik ha hiszed, hogy kiemelkedő minőséggel, professzionális tartalommal, ütőképes csapattal lehet valami egészen újat csinálni még egy olyan iparágban is, amelyet néhányan már búcsúztatnak. A story, ami három éve kiemelkedő siker, amiből inspirációt meríthetsz és gyakorlati példát a kreatív, bátor megoldásokra. A Forbes Magyarország főszerkesztőjével, Galambos Mártonnal élő interjút készít Nagy Andrea. Inspirálódj velünk!

Galambos Márton, Főszerkesztő, Forbes Magyarország

2017. november 16. 10.55 - 11.15, Gyakorlati Fórum 1.


Pierrot játékba csomagolt történetei

 

Magyarország könnyűzenei életének meghatározó egyénisége, interaktív mozivá formál városmarketinget, tudományos ismertterjesztést, játéktörténeti kalandozásait pedig kalandjátékokba csomagolva tárja a hazai-, és nemzetközi közönség elé. Legizgalmasabb kreatív kihívásairól beszélgetünk vele, és arról, hogy miért fontos játékká változtatni a túl komoly dolgokat.

Pierrot, zeneszerző, előadó, dalszövegíró, producer, játékfejlesztő, Private Moon Studios

2017. november 16. 12.10 - 12.30, Gyakorlati Fórum 1.

 

 


Erősödő szakszervezetek- feszült munkaerőpiaci környezetben

 

A kerekasztal beszélgetés során kitérünk arra, hogy mit jelent ez a gyakorlatban, hogyan lehet partnerségben együttműködni a vállalatnak a szakszervezettel úgy, hogy ez mindkét fél számára valódi partnerkapcsolat legyen.

Ács László, HR-igazgató, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Buzásné Putz Erzsébet, elnök, Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete

2017. november 16. 13.05 - 13.35, Gyakorlati Fórum 2.

 

 


Aki a jövő munkavállalóiért hackeli a jelen oktatás szokásait - avagy Jocó bá és az alfák

Hogyan lehet egy mereven szabályozott oktatási környezetben újat teremteni? Hogyan változtassunk egy rugalmatlan rendszerben, hogy innovációra buzdítsunk? Szabó Zsófia, a Personal Hungary Változásmenedzsment szakértője beszélget az ország egyik legeredetibb, szemtelenül fiatal töri tanárával, Jocó bával.

Balatoni József, A tetkós történelem tanár, Jocó bácsi világa

2017. november 16. 9.40 - 10.00, Gyakorlati Fórum 1.


Csapat és játék

A sportágak közül a kosárlabdázásban legnagyobb az egyéni szereplők hatása a csapat eredményességére, hiszen egy adott pillanatban mindössze öt játékos hatékony koordinációja jelenti a közös teljesítményt. A kosárlabdázóknak egyszerre kell kreatívan támadniuk és a legszigorúbban védekezniük, egyéni teljesítményüket tudományos statisztikák elemzik, de értéküket mégis csak a csapat közös sikere jelenti. Az előadás ezért azt boncolgatja, hogy miként érik el az edzők (sportbeli coachok) az egyéni teljesítmény csapatérdekekhez való illeszkedését, milyen stratégiákat dolgoznak ki a pillanatok alatt változó környezethez való rugalmas alkalmazkodásra és milyen (akár más területen is alkalmazható) módszerekkel fejlesztik, illesztve ösztönzik a játékosokat. 

Dr. Sterbenz Tamás, Általános rektorhelyettes, egyetemi docens, Testnevelési Egyetem

2017. november 16. 10.00 - 10.30, Corporate Health Fórum 1.

Médiapartnerek